eerste communie :  zaterdag 25 september om 11 u. voor de kinderen van Klavertje Vier en om 14 u. voor de kinderen van de Sint-Franciscusbasisschool

De voorwaarden waaronder de viering kan doorgaan ( vb aantal aanwezigen) zijn afhankelijk van de coronamaatregelen en worden later gecommuniceerd.

Voor de eerste communie kan nog geen vaste datum geprikt worden, gezien er nog geen zekerheid is wat de pandemie betreft. We wachten op nieuwe maatregelen van het overlegcomité begin mei.)

De eerste communie wordt voorbereid in samenwerking met de scholen.

vormsel voorlopig vastgesteld op  26 september om 11 u.

Voor de Vormselcatechese heeft onze parochie catecheten die de twaalfjarigen begeleiden.

VORMSEL 2021 – klik hier voor inschrijvingsformulier

VORMSELVOORBEREIDING

Een aantal activiteiten voor de vormselvoorbereidingen van het werkjaar 2020-2021 van Knesselare en Ursel zijn gezamenlijk, maar niet alle activiteiten. Ook de data/uren van de eucharistievieringen en/of activiteiten kunnen verschillend zijn voor Knesselare en Ursel.

Er zijn een aantal activiteiten, waar we alle kandidaat-vormelingen op verwachten. Dit wil niet zeggen dat, door omstandigheden geen wijzigingen kunnen voorkomen. Ook op de wekelijkse zondagviering (11.00 uur) is iedereen steeds welkom.

Het kerkbezoek

Catechese geven als voorbereiding op het vormsel … Vandaag de dag niet zo evident !

Toch zaten de catechisten niet met de handen in de haren maar sloegen ze de handen in elkaar om op zoek te gaan naar alternatieven.

Een eerste activiteit  die ondertussen van start is gegaan is “het kerkbezoek”

De 37 ingeschreven Knesselaarse, vormelingen kunnen samen met hun ouders of met een volwassen iemand uit hun “bubbel” een bezoek brengen aan de kerk.

Deelnemen kan “coronaproof”.

Ieder kiest een eigen tijdstip van bezoek. Door die vrije keuze wordt vermeden dat het aantal van max. 15 aanwezigen in de kerk wordt overschreden. De opgelegde regels worden gevolgd.

Aan de hand van een boekje met uitleg volgen ze een rondleiding. Enkele vragen uit hun boekje, zorgen ervoor dat ze in dialoog gaan met hun ouders of hun bubbel-begeleider.

Een uitdaging in alle opzichten !

Voor ons, catechisten, is het de eerste keer dat het “het kerkbezoek” op die manier zal verlopen. Langs deze weg willen wij alvast onze kandidaat-vormelingen bedanken voor hun inspanning.

Een eerste stap dichter naar het vormsel toe wordt gezet, dankjewel !

Nicole, Bénédicte, Thomas, Katia.

Willen jullie graag informatie inwinnen over onze kerk dan is een kijkje online op ‘Open Kerkendagen’  (doorklikken naar ‘Kerken’ en ‘Sint-Willibrordus Knesselare ) een aanrader

Bewerken