Eerste communie

De eerste communie wordt vastgelegd door de parochie en zal plaatshebben op 7 mei 2022 om 11 u. in Ursel, om 14 u. voor de kinderen van Klavertje Vier en om 15 u. voor de kinderen van de Sint-Franciscusbasisschool in Knesselare.

Klik hier voor inschrijvingsformulier Eerste Communie (word-document)
Stuur het ingevulde inschrijvingsformulier eerste communie door naar jef.de.bodt@telenet.be

Het vormsel en de vormselvoorbereiding

Wie denkt zich in te schrijven voor het vormsel 2022 wordt verondersteld deel te nemen aan de voorbereidende activiteiten hieronder

Het vormsel heeft plaats op O.L.Heer Hemelvaart 26 mei 2022 om 09.30 u.

De catecheten van Ursel zijn
Jozef Vankersschaever – jozef.vkr@gmail.com
Mieke De Roo – mieke.filip@telenet.be
Greta Martens – greta.martens@me.com
Celine De Meyer – celinedemeyer@gmail.com

Klik hier voor inschrijvingsformulier Vormsel (word-document)

Stuur het ingevulde inschrijvingsformulier vormsel door naar jozef.vkr@gmail.com

VORMSEL OP 26 MEI

EERSTE COMMUNIE OP 7 MEI

De eerste communicanten
Brutyn Estée St.- Margrietestraat 56 9980 Sint-Laureins
Claeys Lena Moerstraat 51. 9881 Bellem
De Meyer Rosalie Kapelstraat 14
De Muynck Jack Molenkouterstraat 5.
Degraeve Winter Keigatstraat 3.
Demeulenaere Louise Hendelstraat 46
Fevery Mila Nonnekensweg 9.
Haers Laïs Pontweg 65
Martens Finn Veldeken 1 A
Moens Maxim Onderdale 8
Segers Laura Keigatstraat 11 B
Standaert Jene IJzeren hand 1.
Van Bunder Lisanne Saluinstraat 7.
Van Damme Lars Berkenstraat 6.
Van Damme Lucas Berkenstraat 6.
Van Mingroot Manon Nonnekensweg 11
Van Poucke Noah Saterstraat 7
Vanockerhout Bent Eekloseweg 52
Verhelst Lise Middelweg 62
Verhelst Mare Middelweg 62
Vermeire Jenne Urselseweg 237

Eerste communie: zondag 3 oktober 2021 om 09.45 u.

De eerste communie werd voorbereid in samenwerking met de school en had plaats op 3 oktober

De eerste communicanten van Ursel
Sam Brutyn Eentveldstraat 78 Knesselare
Cato De Meyer Gentseweg 11
Rena Deuninck Starestraat 4
Quinn Haers Pontweg 56 Aalter
Seppe Knockaert Staalijzer 6 Adegem
Billie Lefevre Urselseweg 255
Emely Van De Walle Vrekkemstraat 47
Jarne Van de Woestyne Grote Kapellestraat 22 Knesselare
Lio Van Dyck Durmstraat 74 Lievegem
Elise Van Hecke  Durmstraat 74 Lievegem

Vormsel op 26 september om 09.30 u.

Op zaterdag 18 september vertrokken we met de vormelingen van Ursel op tocht.

Het was een bijeenkomst die we gelukkig nog konden inplannen en doen voor het vormsel.

Om 11 uur begonnen we aan een mooie fietstocht die Celine had uitgestippeld. Onze eerste stop was om onze picknick te nuttigen. Daar konden we wat bijbabbelen. De meisjes begonnen spontaan een TikTok filmpje te oefenen. We zijn een groep vormelingen dus iedereen moest aan dit filmpje deelnemen, vonden we. Het lukte heel goed en was plezant!

Daarna gingen we verder we  en hielden een korte stop aan ’t Brigandje waar een stukje geschiedenis verteld werd over de Urselse jongens die zicht verstopten in de bossen van het Drongengoed. Hun ouders brachten kleren en eten naar een huisje dat nu het restaurant is.

We reden verder naar de Maria grot in Kleit. Enkelen waren er al geweest, anderen niet. Kort geschetst waarom die grot gebouwd is, wie dat meisje is dat voor de grot zit te bidden. Maria herkende iedereen. De kinderen kregen een leuke bingo met opdrachten die ze moesten uitvoeren. Zo gingen ze gericht op zoek in en rond de grot en werd er tijd genomen voor gebed. Met veel enthousiasme werd er gewerkt aan de opdrachten. Voor de grote vakantie hadden de vormelingen een boekje gekregen met opdrachten. Eén daarvan was het maken van een geluksteen, ze waren prachtig, heel verschillend. Deze mochten ze ook ergens in de grot verstoppen. Misschien gaan sommigen nog eens terug om te kijken of hij verdwenen is of er nog is?

We zetten onze tocht verder richting Ursel en stopten aan de Drongengoedhoeve waar het tijd was voor een ijsje. Daarna nog even “potje verlos” spelen in het speelbos.

De laatste stop was aan het monument van B-67 dat ons herinnert aan het oude vliegveld. Zo was de cirkel rond want de betonblokken van dit oude vliegveld werden gebruikt om de Mariagrot te bouwen.

Het was een leuke en leerrijke dag met echt toffe vormelingen die we heel veel succes toewensen in hun verdere leven!

De vormelingen

De vormelingen en hun catechisten
Ally Tessa Kapelstraat 21
Beyens Sarah Urselseweg 198